Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2008

κοτζάμ πατριάρχης αποκάλεσε την... "αρρώστια" τους Ιδέα!

Αμέσως μετά τη μικρασιατική καταστροφή, εμφανιστήκαν στην Ελλάδα δυο αθλητικά σωματεία. Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ με ημ/νιες ίδρυσης 1924 και 1926 αντίστοιχα. Και οι δυο ομάδες (άγνωστοι σε μένα οι ιδρυτές τους, οι ιδεολογίες τους και η σχέση τους με την εκκλησία) επέλεξαν το σύμβολο του δικεφάλου αετού για να κοσμούν τις φανέλες τους. Η όλη τους κίνηση σαφώς και έπαιξε σημαντικότατο ρόλο για τους Έλληνες σε ότι αφορά τη διαχρονικότητα της συνείδησης της "Μεγάλης Ιδέας" που είχε πρωτοεμφανιστεί 40 περίπου χρόνια πριν, μέσω της δημιουργίας του ιδεολογήματος του "Βυζαντίου".

Το 2004, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Ντεμης Νικολαϊδης συναντά τον πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ο οικουμενικός πατριάρχης έκανε τότε την εξής δήλωση: Πάντοτε θα ευρίσκωνται άνθρωποι, οι οποίοι πέραν από το ποδόσφαιρον καθ' αυτό θα διακρίνουν ότι η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα. Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν».
Tα παραπάνω όπως ήταν λογικό, προκάλεσαν παροξυσμό στις τάξεις των φανατικών φιλάθλων της ομάδας μιας και κοτζάμ πατριάρχης αποκάλεσε την... "αρρώστια" τους Ιδέα!

(Δικέφαλος αετός: Συμβολίζει την ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑ της «Εκκλησίας»)

http://agiograffiti.blogspot.com/2008/08/blog-post_6439.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: