Σάββατο 2 Αυγούστου 2008

Βαρθολομαίος: Παγκόσμιος Υπουργός Περιβάλλοντος

«Εάν λειώσει όλος ο πάγος της Γροιλανδίας, οι συνέπειες, τόσο για την ίδια τη Γροιλανδία, όσο και για ολόκληρο τον κόσμο, θα είναι ολέθριες: μια βιβλική καταστροφή στην κυριολεξία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πατριάρχης.
Οι δηλώσεις του, τα οικολογικά συμπόσια, που διοργανώνει, και όλη γενικά η δραστηριότητα του για τη σωτηρία του πλανήτη, αποδεικνύουν, ότι είναι κατάλληλος και άξιος για Παγκόσμιος Υπουργός Περιβάλλοντος, όχι όμως και για Πατριάρχης.

Μεριμνά και τυρβάζεται περί το φυσικό περιβάλλον, και όχι περί το πνευματικό, όπως απαιτεί το αξίωμα του και η Εκκλησία. Ενδιαφέρεται περισσότερο για τη σωτηρία των δέντρων, των ψαριών και των παγετώνων, και λιγότερο για τη σωτηρία των ανθρωπίνων ψυχών.

Το αιρετικό και κοσμικό φρόνημα του τον εμποδίζει να διακρίνει την πραγματική αιτία της καταστροφής του περιβάλλοντος, που δεν είναι άλλη από την αμαρτία. Οι σφραγίδες της Αποκάλυψης ανοίγουν η μια μετά την άλλη στις μέρες μας, σάλπιγγες αρχαγγελικές σαλπίζουν σάλπισμα εγερτήριο μετάνοιας και επιστροφής στο Θεό, πολλά από τα γεγονότα, που περιγράφει το ιερό και προφητικό βιβλίο, πραγματοποιούνται, και, αντί ο Πατριάρχης να ηγηθεί μιας παγκόσμιας ή έστω πανορθόδοξης σταυροφορίας για τον περιορισμό του κακού στον κόσμο και τον επανευαγγελισμό των ψυχών, αυτός συμμαχεί με τις δυνάμεις του κακού και του σκότους και προσπαθεί να σώσει τη γη από τους ρύπους των βιομηχανιών και το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η Εκκλησία έχει σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, ανάγκη από ένα άγιο Πατριάρχη. Και αντί τούτου το θερμοκήπιο του κόσμου, η Παγκοσμιοποίηση και η Νέα Εποχή της προσφέρει έναν «πράσινο» και πανθρησκειακό Πατριάρχη! Αλλά η Εκκλησία δεν είναι «εκ του κόσμου». Αποστολή της δεν είναι να σώσει το φυσικό περιβάλλον εδώ στη γη, αλλά να σώσει τους ανθρώπους και να τους οδηγήσει στην Άνω Ιερουσαλήμ. Σκοπός της δεν είναι να δημιουργήσει πιστούς για την πανθρησκεία του Αντίχριστου, αλλά να ενώσει τους ανθρώπους με τον Χριστό και να οδηγήσει τα μέλη της στη βασιλεία των ουρανών.

Τις διαθρησκειακές προσευχές, που διοργανώνει ο Πατριάρχης, μισεί ο Θεός. Και πολύ φοβόμαστε, ότι θα φέρουν τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Η ανθρωπότητα μπορεί να σωθεί μόνο με την μετάνοια και τη γνώση του ενός και αληθινού Θεού. Όσο δεν το αντιλαμβάνεται αυτό ο Πατριάρχης και εθελοτυφλεί, τόσο περισσότερο θα καταστρέφεται το περιβάλλον, θα λειώνουν οι παγετώνες και θα ανεβαίνει η στάθμη της θάλασσας. Και μαζί θα ανεβαίνει και η στάθμη του ποτηριού της υπομονής και αντοχής του πιστού Ορθοδόξου λαού προς τους οικουμενιστές λυκοποιμένες του.

(Από το περιοδικό «Ο Σταυρός»)

Δεν υπάρχουν σχόλια: