Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

Πάντα επίκαιρο: Ο Θεόκλητος, Ιωαννίνων, ...λιβανίζει ξόανα!

Δημοσίευση : 20 Ιουλίου


Θεόκλητος, Ιωαννίνων. Ο γνωστός δεσπότης που αποκάλεσε τις ιερές εικόνες «ξόανα»! (σ.σ. Ο ίδιος φαίνεται δεν έχει κοιταχτεί ποτέ στον καθρέφτη.)
Δόξες και τιμές, που λέτε, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων (όπως διαβάζω σήμερα στο ΒΗΜΑ) στο Οικουμενικό Πατριαρχείο την περασμένη Παρασκευή. Κάτι γιόρταζε εκεί ο Βαρθολομαίος (την «θρονική» εορτή του; τι είναι αυτό;) και ο Θεόκλητος, που λέτε, αντί να λιβανίσει τις εικόνες (ποιος, αυτός;) ανέβηκε στο βήμα (πρωτοφανές, για την περίπτωση) και έκανε ένα «κήρυγμα» λιβανιστήρι προς την «εικόνα» του Βαρθολομαίου, ενώ από κάτω ήταν ο Καρδινάλιος Βάλτερ Κάσπερ (λείπει ο Μάρτης από την σαρακοστή;), διάφοροι δεσποτάδες, και ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Θ. Κασσίμης.
Κάτι παίζεται λοιπόν με όλη αυτή την ιστορία, ένα παιχνίδι που έχει να κάνει με την διαδοχή στον αρχιεπισκοπικό θρόνο της Αθήνας. Ο ίδιος ο Θεόκλητος μπορεί να μην ακούγεται (ακόμα) για υποψήφιος, είναι ωστόσο ένθερμος υποστηρικτής του Μητροπολίτη Θηβών Ιερωνύμου, του εκλεκτού του Φαναρίου για την Αρχιεπισκοπή.
Και να φανταστείτε ότι, (πηγή ΤΟ ΒΗΜΑ), ο Θεόκλητος στα μέσα της δεκαετίας του '90 επί Αρχιεπισκοπίας Σεραφείμ, χαρακτηριζόταν αντιπατριαρχικός και ορισμένοι εκτιμούσαν ότι ήταν ένας από τους κληρικούς που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο για τη μη πραγματοποίηση της επίσημης επίσκεψης του Βαρθολομαίου στην Εκκλησία της Ελλάδος όταν εξελέγη στον πατριαρχικό θρόνο!!!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: